Een zwembad is een luxe product en daar wil je plezier van hebben.  Het water moet uitnodigen om erin te springen. Het mag niet onaangenaam ruiken en het moet gezond zijn. Kortom, de waterbalans moet perfect in orde zijn.

De juiste waterbalans zorgt immers automatisch voor een goede waterkwaliteit van je zwembad. Echter een zwembad met een juiste waterbalangs, kan heel gemakkelijk weer uit balans raken. Je dient het zwembad dan ook regelmatig bij te stellen met behulp van chemische onderhoudsproducten. Veelal gaat het hier om chloor, pH-producten of producten om de alkalische waardes in het water te stabiliseren.

Door regelmatig je zwembadwater te testen op zuurtegraagd (pH), Temperatuur, Calcium Hardheid en Alkaliteit weet je welke producten je dient toe te voegen. Dit geldt ook wanneer je regeltechniek op je zwembad hebt aangesloten welke waardes als PH zelf monitort. Ook dan raden wij aan om minimaal wekelijks het water te testen. Dit kan gemakkelijk met test strips of nauwkeuriger met een digitale meet apparatuur. Wij adviseren de Pool Lab tester, een digitaal meet instrument welke nagenoeg alle benodigde waardes kan meten. Deze is tevens geschikt voor zoutwaterbaden.

Door regelmatig de waterbalans te testen worden schommelingen eerder opgemerkt. Zo kan je sneller de waterkwaliteit aanpassen en zal je minder producten moeten toevoegen om de waterkwaliteit constant te houden. Dit zorgt uiteindelijk ook voor een besparing op de onderhoudskosten van het zwembad.

Hieronder in de tabel geven wij een overzicht van onze advies en streefwaardes voor een perfecte waterbalans.